Filip Peruzović

Rođen 1986. Diplomirao Režiju igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redatelj dugometražnog filma “Trebalo bi prošetati psa” prema scenariju Tomislava Zajeca,  koji je dobio nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju dramu 2015. i za najbolju glavnu ulogu 2016. (Franjo Dijak za ulogu Janka). Polaznik Sarajevo i Berlin Talent Campusa.  Dobitnik Rektorove nagrade za kratki igrani film “Tetrapak”. Od 2009. do 2015. radio na HRT-u kao redatelj – vanjski suradnik na emisijama “Briljanteen”, “Knjiga ili život” , “Stand Up 3”, “Juhuhu”, “Generacija Y”. Od 2015.  radi kao slobodnjak, uglavnom vanjske produkcije za HRT (“Slatka kuharica”, “Sigurno u prometu”). Kratki igrani film “Kava sa džemom” dobio je nagradu za najbolji kratki film na Pulskom filmskom festivalu 2013. godine, i prikazan je na preko dvadeset međunarodnih festivala.

filip@plafon.com.hr

Izbor iz filmografije:

Disko (2018) / kratkometražni igrani film (u postprodukciji) / Plafon

Predmeti koji tonu (2018) / dio omnibusa “Duboki rezovi” / Kinematograf

Trebalo bi prošetati psa (2014) / dugometražni TV film / HRT

Zatvorite širom prozore (2013) / kratkometražni igrani film / ADU i HRT

Kava sa džemom (2013) / kratkometražni igrani film / ADU

Tetrapak (2010) /  kratkometražni igrani film / ADU

Dobro jutro (2008) / kratkometražni igrani film / Kinoklub